Återupplev barndomens julglädje med klassiska jullekar

Återupplev barndomens julglädje med klassiska jullekar

Julen är en av de mest efterlängtade högtiderna på året, och det är inte svårt att förstå varför. Det är en tid för familjen att samlas, för festligheter och glädje. En stor del av jultraditionerna handlar om mat, presenter och dekorationer, men lika viktigt är att inte glömma bort jullekarna!

Att återuppleva barndomens julglädje med klassiska jullekar kan vara en fantastisk upplevelse. Det finns många roliga lekar att välja mellan, och de kan anpassas till alla åldrar och intressen. Här är några exempel på lekar som kommer att sprida julstämning och glädje bland dina nära och kära:

  1. Julklappsleken - Detta är en klassisk jullek som de flesta redan känner till. Alla deltagare tar med sig en liten julklapp och lägger den i en hög. Sedan sätter man igång musiken, och när musiken stannar får varje person ta en julklapp. Fortsätt tills alla har en julklapp.

  2. Julbingo - Skapa egna bingo-kort med juliga motiv och lägg ut små julklappar som priser. Spela sedan bingo med hela familjen eller vännerna.

  3. Julkarameller - Denna lek är perfekt för barn. Fyll en skål med karameller och låt dem tävla om vem som kan få flest karameller utan att använda händerna.

  4. Julrim - Skriv rim på paketen istället för att skriva namn på mottagarna. Låt sedan alla gissa vilket paket som är till dem genom att läsa rimmen högt.

  5. Julmemory - Skriv ut bilder på olika juliga saker och lägg dem med bilden nedåt. Sedan turas ni om att vända upp två kort för att hitta ett par. Den som har flest par när alla kort är uppvända vinner.

  6. Julpyntstafett - Dela upp deltagarna i lag och låt dem tävla om att snabbast klä en person i julpynt. Det lag som är snabbast vinner.

Dessa jullekar är bara några exempel på vad du kan göra för att återuppleva barndomens julglädje. Det är enkelt att anpassa lekarna till olika åldrar och behov, och det finns inget som hindrar dig från att komma på dina egna roliga varianter. Så varför inte planera en dag med jullekar tillsammans med din familj eller dina vänner? Det kommer garanterat att bli en minnesvärd och rolig upplevelse som sprider julglädje och skapar fina minnen.

Skriv en kommentar

Återupplev glädjen med klassiska jullekar tillsammans med familjen

Återupplev glädjen med klassiska jullekar tillsammans med familjen

Julen är en tid för samvaro med familjen och vad passar då bättre än att spela lite jullekar? Att plocka fram de gamla klassikerna kan vara en rolig och nostalgisk upplevelse som får hela familjen att skratta och ha kul tillsammans. Här är några av de mest populära jullekarna som du kan prova på i år: Julklappsleken Denna leken är en riktig klassiker som passar alla åldrar. Alla deltagare tar me…

Visa hela inlägget
5 roliga och engagerande julklappslekar att prova i år

5 roliga och engagerande julklappslekar att prova i år

1. Klappjakten Sätt en ny vändning på den traditionella julklappsutbytet genom att förvandla det till en skattjakt! I stället för att bara dela ut klapparna, göm dem i hela huset och ge varje person ledtrådar för att hitta sin klapp. För att göra det ännu roligare, skriv ledtrådarna i form av juliga gåtor eller dikter. Detta är inte bara ett roligt sätt att få alla engagerade, utan också ett bra s…

Visa hela inlägget
Julbingo

Julbingo

Julbingon är en jullek som passar lika bra för barn som för vuxna. Ni skapar ett bingobricka med bilder eller ord som är relaterade till julen. Till exempel kan ni ha bilder av tomten, julgranen, julgodis eller pepparkakshus. Ni drar sedan slumpmässigt ut bollar eller kort med bilderna och så gäller det att vara först med att få bingo på brickan. Bingo får man när man har en hel rad på sin bingobr…

Visa hela inlägget
Familjens julstafett – En ny tradition för aktivt julfirande

Familjens julstafett – En ny tradition för aktivt julfirande

Julen är en tid fylld av traditioner, värme och gemenskap. De flesta av oss har våra egna traditioner när det kommer till julmaten, julpyntet och julklapparna, men har ni tänkt på att lägga till en ny tradition som får hela familjen att röra på sig? I detta inlägg vill jag inspirera er till att starta en ny tradition – en julstafett full av skratt, energi och festligheter. Varför en julstafett? Ju…

Visa hela inlägget
Topp 3 Klassiska brädspel (årets julklapp) som förgyller julen

Topp 3 Klassiska brädspel (årets julklapp) som förgyller julen

Julen närmar sig med stormsteg och det är återigen dags att tända ljusen, dela glädje och skapa värdefulla minnen. I år har "Sällskapsspelet" korats till årets julklapp, och det passar perfekt med vårt tema här på "Jullekar". Låt oss djupdyka i världen av brädspel och upptäcka tre klassiska spel som både sprider glädje och samlar familjer runt spelbordet. 1. Monopol – Spelet om ekonomi och tur Det…

Visa hela inlägget
God jul från oss på Jullekar

God jul från oss på Jullekar

En riktigt god jul önskar vi er! I dag, på julafton, är årets högtidsdag för jullekar. I år kan vi inte samla så många och om vi träffar folk utöver de vanliga kanske inte lekar och dans är en lämplig aktivitet. Vi hoppas att ni hittar smittsäkra lekar, kanske ett brädspel, att umgås kring.

Visa hela inlägget