Ugears Top Fuel Dragster

649 kr 689 kr
I lager    Affiliate-länk till Time for Machine

Ugears Top Fuel Dragster

Top Fuel Dragster är  kungarna på dragstripen. Kan accelerera från 1-100 mph på under en sekund, med 5 G:s kraft  (fler G:n än en F-18 slungad från däcket på ett hangarfartyg) och topphastigheter på 335 mph,Top Fuel Dragster är symbol för teknik, kraft och hastighet. Med sina långa trollsländaliknande kroppar, brinnande avgasplymer, stora toppfenor och fallskärmsstödda stopp har dessa ikoniska förare länge skjutit igång fantasin hos alla som älskar snabba bilar, en bra head-to-head-strid och en touch av galen. Draracing – en accelerationsstrid som genomfördes på rak bana – föddes i torra sjöbäddar i Kalifornien på 1930-talet. Regionala och nationella mästerskapslopp för dragsters och motorcyklar har hållits i USA sedan 1950-talet, och därifrån har sporten flyttat till många länder runt om i världen.

Uppkallad efter den mycket rika luft-bränsleblandningen av 90 % nitrometan och metanol som driver bilens motorer på 11 000 hästkrafter (motsvarande effekt av tio Formel 1-bilar tillsammans), förbrukar en toppbränsledragare bränsle i en hastighet av 11 gallons per sekund – den samma brännhastighet som ett Boeing 747 jetflygplan, bara dragstermotorn är fyra gånger effektivare! På direkten kommer en toppbränsledragster att lämna den snabbaste Bugatti eller Porsche i dammet – det är inte ens en tävling. Kvartmilsrekordet för de bästa bränsledragarna är otroliga 3,6 sekunder!

En titt på Top Fuel Dragster från Ugears säger att detta inte är någon vanlig leksaksbil. Modellen drivs av en kraftfull fjädermotor och växelsats som överför kraft genom vevaxeln och remdriften (ett gummiband som går genom en spännare med rulle) till bakhjulen som har speciella silikonpackningar för extra grepp. Gör-det-själv-trämodellen har en Start/Stopp-knapp, variabla körlägen och kan backa upp på sina bakdäck när den skalar ut, precis som en riktig dragster. Top Fuel Dragster har en öppen skelett-kropp som avslöjar skönheten och den fantastiska inre mekaniken hos denna racer.

För att använda modellen, se till att start/stopp-omkopplaren är inställd på stopp-läget, vrid sedan den icke-borttagbara lindningsknappen på baksidan av Dragstern ungefär ett dussin gånger medurs. Placera Dragster på golvet och medan du håller den med en hand, vänd på start/stopp-knappen för att starta och släpp sedan. För att det här är Ugears och för att vi älskar att ta med realistiska detaljer som lägger till det där wow! faktor, i stopp-läge är luftintagsspjällen stängda och i start-läge öppnar de!

Riktiga toppbränsledragare har en motorlivscykel på bara 3 minuter, inklusive uppvärmning. Efter varje 4-sekunders körning tas de isär, inspekteras och rengörs; skadade eller slitna delar byts ut (koppling, kolvar, vevstakar, ringar, tändstift); och motorn helt ombyggd på cirka 40 minuter, för att vara redo för nästa körning. Tack och lov kräver inte vår fantastiska gör-det-själv-trämodell Top Fuel Dragster den nivån av underhåll, men var noga med att konstruktionen slipa och smörja alla rörliga delar ordentligt för optimal funktion. Se till att noggrant följa steg-för-steg-instruktionerna, tillgängliga på 11 språk (engelska, tyska, ukrainska, franska, polska, spanska, ryska, Japan, italienska, kinesiska och koreanska), för att vägleda ditt bygge.

Top Fuel Dragster är ett stolt tillägg till vår växande katalog av Ugears racerbilar, motorcyklar, lastbilar och andra enastående DIY-bilmodeller. Denna fartdemon är en värdig motståndare för Drift Cobra i din Ugears racerklubb och täcker upp till 8 m på en enda lindning. Dragster-modellsatsen har 321 delar, är klassad som avancerad svårighetsgrad och lovar 8+ timmars monteringsnöje. Starta din samling av Ugears trämodellbilar idag, och förgrena dig sedan när du utforskar den underbara världen av Ugears 3D-pussel, DIY-modellsatser, automater, robotar, träpussellådor och STEM Lab-modellsatser.

Top Fuel Dragster
Modellstorlek: 39 x 12 x 13 cm
Paketstorlek: 37,8 x 17 x 3,1 cm
Antal komponenter: 321
Beräknad tid för montering: 8 timmar
Nivå: Avancerad

Ugears Top Fuel Dragster säljs direkt av Time for Machine för snabb leverans.

Läs mer…