Ugears Triceratops

585 kr 615 kr
I lager    Sponsrad länk för Time for Machine

Ugears Triceratops

Ugears lägger till ett nytt odjur till sin samling av dinosaurieautomater med Triceratops (trehornade ansikte), en dynamisk, mekanisk DIY-trämodell av den dominerande växtätaren från den sena kritaperioden. Liksom vår Tyrannosaurus Rex-modell, drivs Triceratops av en metallfjäder som överför kraft genom en reduktionsväxel och vrider axeln som driver de fyra benen. En excentrisk växel får svansen att svaja i synkron rörelse med benen, vilket hjälper dinosaurien att gå smidigt, precis som i naturen.

Upp till 9 meter i längd och 9 ton i vikt, strövade Triceratops omkring på prärien i det som nu är Nordamerika för cirka 68 miljoner år sedan och betade på lågväxande vegetation med sin vassa, papegojliknande näbb. De var en så framgångsrik art att en ledande paleontolog har uppskattat att fem sjättedelar av alla stora dinosaurier vid den tiden var Triceratops! Deras mest identifierbara egenskaper är den stora skallen (ungefär en tredjedel av den totala kroppslängden!), de stora hornen ovanför ögonhålorna, som är upp till 1 meter långa, och den stora beniga volangen ovanpå skallen. Vissa paleontologer tror att hornen och krusidullerna användes för strid, medan andra tror att de tjänade till visuell visning, särskilt vid uppvaktning. Triceratops skelett har hittats med delvis läkta bitmärken från tyrannosaurier, vilket tyder på både predation och framgångsrikt försvar. Föreställ dig ett skrämmande möte mellan dessa hemska ödlor när du bygger, spelar och visar Ugears Triceratops-modellen tillsammans med Ugears Tyrannosaurus Rex-modellen!

Denna fantastiska dinosauriemodell är en upprullad DIY trämodell i skala 1:32 av en fullvuxen Triceratops. En lindningsnyckel är dold mellan dinosauriens skulderblad. Ta bort nyckeln och sätt i någon av de cirkulära spärrmekanismerna som finns på vardera sidan av dinosauriens mage. Tips: om benen blockerar lindningsfacket, linda från andra sidan, eller tryck på Start-knappen och snurra på det stora kugghjulet under dinosauriens mage för att föra fram benen tills lindningsöppningen är fri. Tryck på Stopp-omkopplaren och vrid nyckeln sex eller sju hela vridningarna för att linda upp fjädern, återställ sedan nyckeln till sitt läge mellan skulderbladen. Placera Triceratops på en slät, plan yta, håll automaten försiktigt i svansen, tryck ner Start-omkopplaren och släpp. Dina Triceratops kommer att flanera iväg, dess svans svänger glatt, dess enorma huvud och krusiduller guppar och dess käkar knäpper. Kanske försöker den undkomma fara — en hungrig tyrannosaurie eller en exploderande vulkan? Eller kanske din Triceratops är på jakt efter grönare betesmarker? Det krävs många ormbunkar och cykader för att fylla magen på en 9-tons best!

Ugears Triceratops är klassad som avancerad nivå, har 400 delar och lovar 8+ timmars spännande monteringstid. Inget lim eller specialverktyg krävs för montering. Följ bara steg-för-steg-instruktionerna på 11 språk (engelska, tyska, ukrainska, franska, polska, spanska, portugisiska, japanska, italienska, kinesiska och koreanska) för att vägleda din konstruktion, se till att slipa och smörja alla rörliga delar ordentligt för optimal dino-funktion. Denna stora skala kan täcka upp till 90-100 cm med varje lindning.

Modellstorlek: 34*14*11 cm
Paketstorlek: 37,3*17*5 cm
Antal delar: 400
Beräknad tid för montering: 8 timmar
Svårighetsgrad: Avancerad

Ugears Triceratops säljs direkt av Time for Machine för snabb leverans.

Läs mer…