Fiskdamm med godispåse

Fiskdamm med godispåse

En klassisk fiskedamm kanske mer hör barnkalas än julafton till, men det är en rolig lek och det går att göra den juligare genom att låta barnen fiska upp pepparkakor, lussekatter och andra julbakverk eller julgodis.

Att leka fiskedamm är enkelt. Spänn upp ett lakan i en dörröppning och fäst det ordentligt så att det inte åker ner. Lekledaren är bakom lakanet så att barnen inte ser. Om barnen är små får man ha en ytterligare hjälpreda på framsidan av lakanet.

Låt barnen, i tur och ordning, få prova på att fiska. Ta en lång pinne av något slag, mattpiska, sopborste, skaft eller något annat långt går bra. Fäst ett snöre längst ut på pinnen och en krok i andra änden av snöret. Kroken kan vara ett böjt gem eller spik eller bara en ögla.

När barnet har fått spöt över lakanet och försökt få napp ett tag fäster lekledaren något roligt på snöret med hjälp av kroken, tex en godispåse, en pepparkaka, eller något annat gott. Är barnen tillräckligt stora för att klara av att hantera ett skämt kan man låta hänga på tråkiga saker då och då. En strumpa eller en grönsak kanske.

Fortsätt till alla barn fått fiska en gång eller två.

Kommentarer

Utvalda produkter