Ser du månen

Ser du månen

Det här är en lite klurig lek som passar bäst med äldre barn och vuxna. Reglerna är mycket enkla, det kluriga är att komma på varför vissa ser månen när de andra inte ser den. Man får använda sin fantasi i den här leken!

Alla deltagare sitter runt ett bord eller i en ring så att ni når att överlämna en sked mellan er. En person är lekledare och kan leken. Det är en fördel om ingen annan kan leken sen innan.

Ta en vanlig matsked och berätta för alla att man kan se månen i skeden om man gör på rätt sätt. Skeden kommer att gå runt från en person till nästa och varje person ska säga "Jag ser månen" samtidigt som hen tittar in i skeden. Lekledaren kommer därefter berätta om personen faktiskt såg månen eller inte.

Lekledaren lämnar över skeden till personen till vänster och säger "Varsågod". Den första personen säger då "Jag ser månen" och lekledaren säger om hen gjorde det.

Gå hela varvet runt. Några personer kanske klarade uppgiften och "såg månen" men de flesta ser nog inte månen. När det är lekledarens tur igen säger hen "Tack" när hen får skeden och säger "Jag ser månen".

Efter några varv börjar nog några deltagare förstå vilka som klarar av att se månen och vilka som inte gör det. Knepet är att säga "Tack" när man får skeden. Om man är artig och säger "tack" så ser man månen.

Det brukar bli ganska roliga fantasifulla försök att "se månen" i den här leken. Och några personer kommer bli väldigt irriterade vilket alltid är roligt.

Efter några varv får man bli tydligare med sina "tack" så att alla tillslut förstår.

Kommentarer

Utvalda produkter